Beteendemedicin

Vi har landstingsavtal vilket innebär att behandlingens kostnad går på frikort/ 250 kr och är gratis för dig <18 år / >85 år.

Vad är Beteendemedicin?

Den teoretiska grunden för beteendemedicin är att beteenden och faktorer i livsstilen kan påverka kroppssjukdomars tillstånd, uppkomst och framför allt deras utveckling. Beteendemedicinska metoder har dokumenterad effekt på bland annat följande områden: muskel/skelettsmärta, migrän, hjärt- och kärlsjukdomar, vissa mag- och tarmbesvär mm. 

Det första steget vid behandlingen är att göra en analys av den enskilde patientens risksituationer. Man kartlägger situationer som gör att besvären utlöses eller förstärks. Därefter kan olika tekniker att klara, hantera, stå emot (coping-strategier) tränas in och prövas i de olika situationerna.

Långvarig muskel- och skelettsmärta som värk i rygg, nacke, axlar eller fibromyalgi, är ett stort samhällsproblem som den traditionella medicinen inte lyckats komma till rätta med.

Den beteendemedicinska behandlingsmodellen har däremot kunnat uppvisa övertygande resultat vid klinisk forskning. Målet för rehabiliteringen är att patienten ska lära sig nya coping-strategier och tillämpa dem i risksituationer. Det kan vara avslappningsmetoder, distraktionstekniker eller ergonomiskt arbetssätt.

Var i Stockholm finns vi

Behandlingen gör vi på vår mottagning här i Stockholm, i den fina miljön vi har runt Hammarby sjöstad, Orminge, Mörby eller online via video, allt för att det skall passa dig så bra som möjligt.

Boka vård

Vi erbjuder fysisk vård på våra 3 mottagningar.

För att boka vänligen gå vidare till önskad mottagning.

bokning av digital vård

Vänligen ring 08-544 992 90 så hjälper receptionen dig med detta.

Vårdavtal med SLL

MåBra Rehab har vårdavtal med Stockholms läns landsting.
Vi tar emot remiss men har inget remisskrav.
Behandling kostar 250 kr, är gratis för dig under 18 år eller över 85 år och är avgiftsfri vid frikort.
healthy person