Akupunktur & Dry needling

Vi har landstingsavtal vilket innebär att behandlingens kostnad går på frikort/ 250 kr och är gratis för dig <18 år / >85 år.

Vad är akupunktur?

Akupunktur är en behandlingsmetod som ursprungligen kommer från den traditionella kinesiska medicinen, men som sedan några årtionden även används i Sverige och andra delar av världen. Behandlingen ges framför allt mot smärta i muskler och leder. När man får behandlingen frigörs bland annat kroppens egna smärtstillande ämnen, så kallade endorfiner. Det kan göra att smärtan minskar.

Behandlingen kan till exempel användas om man har värk i nacke, axlar, rygg, muskler och leder, migrän eller annan huvudvärk samt olika typer av nervsmärtor. Man kan även behandlas med akupunktur vid stress, och graviditetsrelaterade besvär.

Hur går behandlingen till?

Behandling med akupunktur innebär att tunna, sterila nålar sticks in på bestämda punkter på kroppen. Det är vanligt att man fortsätter med regelbundna behandlingar som glesas ut när man börjar känna sig bättre. Behandlingen tar ca 30 minuter per tillfälle

Dry needling

Dry needling är en behandlingsform där nålar används för att effektivt komma djupt in i muskulaturen och behandla de områden som inte går att nå med händerna. Myofasciell smärta/triggerpunkter utgörs av spända muskelsträngar som orsakar lokal och/eller utstrålande smärta till ett specifikt område som är karaktäristiskt för triggerpunkten. Dessa kan snabbt och säkert behandlas med hjälp av dry needling. När man träffar en triggerpunkt får man en så kallad ”local twitch response” som är en snabb sammandragning av myofibrillerna och därefter blir muskeln helt avslappnad.

Var i Stockholm finns vi

Behandlingen gör vi på vår mottagning här i Stockholm, i den fina miljön vi har runt Hammarby sjöstad, Orminge eller Mörby, allt för att det skall passa dig så bra som möjligt.

Boka vård

Vi erbjuder fysisk vård på våra 3 mottagningar.

För att boka vänligen gå vidare till önskad mottagning.

bokning av digital vård

Vänligen ring 08-544 992 90 så hjälper receptionen dig med detta.

Vårdavtal med SLL

MåBra Rehab har vårdavtal med Stockholms läns landsting.
Vi tar emot remiss men har inget remisskrav.
Behandling kostar 250 kr, är gratis för dig under 18 år eller över 85 år och är avgiftsfri vid frikort.
healthy person