Stötvågsbehandling

Vi har landstingsavtal vilket innebär att behandlingens kostnad går på frikort/ 200 kr och är gratis för dig <18 år / >85 år.

Stötvågsbehandling i Stockholm

Stötvågsbehandling eller shockwave therapy har använts sedan 1980-talet. Stötvågorna startar upp, påskyndar och underlättar läkning genom att trigga inflammation lokalt i behandlingsområdet. Energin främjar regenererings- och reparationsprocesser i skelett samt senor, muskler och andra mjuka vävnader.

Vilka diagnoser kan stötvågsbehandling användas på?

Stötvågsbehandling används ofta på muskler, senfästen, slemsäcksinflammationer, skelett(tex artros) och kalkande tendinit. Några vanliga användningsområden är tennisarmbåge, höfter, knän, Akillessenor,”hälsporre” eller andra inflammerade områden i fot. Ibland används även vågorna till behandling av triggerpunkter.

Hur fungerar stötvågsbehandling?

Tryckvågor genereras på den skadade vävnaden. Behandlingen skall ge ökad omsättning i kroppens celler, ökad blodcirkulation, ökad återuppbyggnad av vävnad samt minskad smärta.

Gör stötvågsbehandling ont?

De flesta tolererar Stötvågsbehandling och upplever endast smärre obehag under behandlingen, som upphör så snart behandlingen är avslutad. Biverkningar är ovanliga, men ibland uppstår små blåmärken på behandlingsområdet.

Antal behandlingar som utförs samt tiden det tar

Behandlingen tar 5-10 min och utförs varje 5-7 dagar. Totalt brukar 3-5 behandlingar behövas för bestående resultat.

Att tänka på före, under och efter stötvågsbehandling

Man skall helst undvika träning 24 h efter behandling, man skall inte ha en pågående behandling med kortisoninjektioner, inte konsumera antiinflammatoriska läkemedel eller konsumera starka doser av blodförtunnande läkemedel. Personer som rekommenderas avstå behandlingen är de med hjärtbesvär, blödningstendenser samt gravida.

Var i Stockholm finns vi

Behandlingen gör vi på vår mottagning här i Stockholm, Mörby Centrum.

Vårdavtal med SLL

MåBra Care har vårdavtal med Stockholms läns landsting och vi tar emot remisser för sjukgymnastik-, naprapat-, dietist-, arbetsterapeut- och kiropraktorbehandling. Det är inget krav på att ha remiss och det behövs inte remiss för att boka en tid.

Mottagningar med detta vårdval hittar du nedan

Danderyd

Kontakt
Telefon: 08-544 992 90
information@mabrahalsa.se
Adress
Golfvägen 2, Mörby Centrum

182 31, Danderyd

Boka vård i Mörby

Hammarby Sjöstad

Kontakt
Telefon: 08-544 992 93
hammarby@mabrahalsa.se
Adress
Virkesvägen 6, Hammarby Sjöstad

120 30 Stockholm

Boka vård i Hammarby

Orminge Centrum

Kontakt
Telefon: 08-544 992 94
orminge@mabrahalsa.se
Adress
Edövägen 2, Orminge C

132 30 Saltsjö-Boo

Boka vård i Orminge