Beteendemedicin

Vi har landstingsavtal vilket innebär att behandlingens kostnad går på frikort/ 200 kr och är gratis för dig <18 år / >85 år.

Vad är Beteendemedicin?

Den teoretiska grunden för beteendemedicin är att beteenden och faktorer i livsstilen kan påverka kroppssjukdomars tillstånd, uppkomst och framför allt deras utveckling. Beteendemedicinska metoder har dokumenterad effekt på bland annat följande områden: muskel/skelettsmärta, migrän, hjärt- och kärlsjukdomar, vissa mag- och tarmbesvär mm. 

Det första steget vid behandlingen är att göra en analys av den enskilde patientens risksituationer. Man kartlägger situationer som gör att besvären utlöses eller förstärks. Därefter kan olika tekniker att klara, hantera, stå emot (coping-strategier) tränas in och prövas i de olika situationerna.

Långvarig muskel- och skelettsmärta som värk i rygg, nacke, axlar eller fibromyalgi, är ett stort samhällsproblem som den traditionella medicinen inte lyckats komma till rätta med.

Den beteendemedicinska behandlingsmodellen har däremot kunnat uppvisa övertygande resultat vid klinisk forskning. Målet för rehabiliteringen är att patienten ska lära sig nya coping-strategier och tillämpa dem i risksituationer. Det kan vara avslappningsmetoder, distraktionstekniker eller ergonomiskt arbetssätt.

Var i Stockholm finns vi

Behandlingen gör vi på vår mottagning här i Stockholm, i den fina miljön vi har runt Hammarby sjöstad, Orminge, Mörby eller online via video, allt för att det skall passa dig så bra som möjligt.

Vårdavtal med SLL

MåBra Care har vårdavtal med Stockholms läns landsting och vi tar emot remisser för sjukgymnastik-, naprapat-, dietist-, arbetsterapeut- och kiropraktorbehandling. Det är inget krav på att ha remiss och det behövs inte remiss för att boka en tid.

Danderyd

Kontakt
Telefon: 08-544 992 90
information@mabrahalsa.se
Adress
Golfvägen 2, Mörby Centrum

182 31, Danderyd

Boka vård i Mörby

Hammarby Sjöstad

Kontakt
Telefon: 08-544 992 93
hammarby@mabrahalsa.se
Adress
Virkesvägen 6, Hammarby Sjöstad

120 30 Stockholm

Boka vård i Hammarby

Orminge Centrum

Kontakt
Telefon: 08-544 992 94
orminge@mabrahalsa.se
Adress
Edövägen 2, Orminge C

132 30 Saltsjö-Boo

Boka vård i Orminge