Yoga i Saltsjö Boo

Medicinsk Yoga

Vi har landstingsavtal vilket innebär att behandlingens kostnad går på frikort/ 200 kr och är gratis för dig <18 år / >85 år.

Mediyoga(medicinsk Yoga) i Stockholm

Övningarna utförs sittandes eller liggandes på matta eller stol. Behandlingsformen passar både yngre och äldre patienter.

Mindfulness innebär sinnesnärvaro eller medveten närvaro. Med olika övningar tränar du upp din förmåga att vara i det som sker. Du lär dig att vara mer närvarande här och nu genom att använda dina sinnen fullt ut. Du lär dig att betrakta dig själv, det du upplever, utan att låta dina invanda tankar och känslor ha företräde före upplevelsen, och utan att dina tidigare erfarenheter per automatik bedömer det du upplever.

Du genomgår olika övningar som har som mål att du ska bli medveten om ditt eget medvetande. Genom att reflektera, acceptera samt släppa taget om det som inte är dig till gagn kan du skapa en bättre vardag samt ett bättre liv. All onödig energi som du tidigare slösat bort genom att ha obalans i kropp och själ kan du nu använda till något positivt.

Vi integrerar mindfulness i vår MediYoga-grupp. Där använder vi oss av andningsövningar, meditation i vardagen och kroppskännedomsövningar i syfte att koppla ihop kropp och själ.
Medicinsk Yoga är en yogaform där instruktören är medicinskt utbildad.

Vem kan bli hjälpt av Medicinsk yoga?

Studier utförda på Danderyds sjukhus samt Karolinska har kommit fram till att patienter med olika hjärtproblem, stress, sömnproblem samt IBS kan bli hjälpta av behandlingen.

Var i Stockholm finns vi

Behandlingen gör vi på vår mottagning här i Stockholm, i den fina miljön vi har runt Hammarby sjöstad, Orminge, Mörby eller online via video, allt för att det skall passa dig så bra som möjligt.

Vårdavtal med SLL

MåBra Care har vårdavtal med Stockholms läns landsting och vi tar emot remisser för sjukgymnastik-, naprapat-, dietist-, arbetsterapeut- och kiropraktorbehandling. Det är inget krav på att ha remiss och det behövs inte remiss för att boka en tid.

Mottagningar med detta vårdval hittar du nedan

Danderyd

Kontakt
Telefon: 08-544 992 90
information@mabrahalsa.se
Adress
Golfvägen 2, Mörby Centrum

182 31, Danderyd

Boka vård i Mörby

Hammarby Sjöstad

Kontakt
Telefon: 08-544 992 93
hammarby@mabrahalsa.se
Adress
Virkesvägen 6, Hammarby Sjöstad

120 30 Stockholm

Boka vård i Hammarby

Orminge Centrum

Kontakt
Telefon: 08-544 992 94
orminge@mabrahalsa.se
Adress
Edövägen 2, Orminge C

132 30 Saltsjö-Boo

Boka vård i Orminge