Träning

Vi har ett brett utbud av olika typer av träning. Styrketräning med maskiner eller fria vikter, konditionsträning och gruppträning.

Ett gym för alla

Vårt välutrustade gym i Saltsjöbaden är till för alla. Oavsett om du är van tränare eller nybörjare och oavsett hur gammal du är finns vi här för att hjälpa dig att nå ditt mål. Du tränar här på ett trivsamt gym i en lugn miljö.

“Livet är ett maraton. Vi hjälper dig att nå längre!”
/MåBra

Löpband, motionscyklar, vikter och maskiner

Vårt gym är utrustat med löpband, motionscyklar, vikter och samtliga träningsmaskiner du behöver för att träna hela kroppen. Här tränar du på ett säkert och effektivt sätt med erfarna instruktörer som finns till hands om du behöver hjälp.

Därför är det bra att träna på gym

Du tränar upp styrka, kondition och balans. Oavsett om du vill fokusera på just gymträning eller använda gymmet som komplement till övrig träning kommer du få resultat och ökat välbefinnande. Några av många positiva effekter är att kroppens leder och skelett blir mer hållfasta och balansen utvecklas genom träning.
Bra kroppshållning och bålstabilitet är oerhört viktigt för en hälsosam livsstil och för att undvika problem med ryggen. Du får även ökad förbränning, energi och ökat välbefinnande.

Kombinera gym med annan träning

Styrketräning på gym kombinerat med konditionsträning är den bästa kombinationen om du vill bygga en stark kropp.

Hjälp om du känner dig osäker

Om du är osäker på hur du skall använda maskinerna hjälper vi dig gärna. Boka en genomgång när du köper ditt kort så får du bästa start på din träning.

Gruppträning

Vi har ett varierat utbud av olika gruppträningspass, exempelvis Pilates, Gympa, Core, Yoga, Yinyoga, Balans & Styrka, Rörlighet. På passen är maximalt antal deltagare 12-16 personer.

Läs mer om alla våra pass via länkarna nedan för att hitta det pass som passar just dina behov.

Boka Pass
Cirkelträning

På detta pass får du träffa en av våra instruktörer som guidar dig genom ett traditionellt styrketräningspass i vår gruppträningssalen. Vi gör en gemensam uppvärmning och går igenom tolv övningar för hela kroppen. Träningen passar alla åldrar och nivåer!

Styrka/Rörlighet

En god rörlighet underlättar inte
bara i vardagen, den bidrar även till bättre förutsättningar att utöva styrkeövningar på rätt sätt. I det här passet får du träna både rörlighet och styrkeövningar för hela kroppen. Vi använder oss av vår egen kroppsvikt som motstånd samt motståndsband.

Core

 Med Core träningen bygger du upp styrka, stabilitet och balans. Fokus är på att få en starkare mage, bäcken och ländrygg. Detta hjälper dig att få en bra hållning samt

hjälper dig att få en stark rygg och därmed förebygga ryggsmärta. Core ökar också fettförbränningen.

Pilates

När man tränar pilates utgår man från mag-rygg och bäckenbotten muskulatur. Pilates tränar och stärker kroppen inifrån och ut. Metoden är lågintensiv och innehåller övningar inspirerade från styrketräning, stretch och yoga. Våran pilates-träning finns på två nivåer. Nivå ett är för nybörjare och nivå två kräver lite förkunskaper.

Pilates ger dig ökad kroppsmedvetenhet, längre, slankare muskler och god hållning. Andra fördelar med pilates är att den ger dig styrka, stabilitet och smidighet och är ett bra verktyg för att förhindra skador och reducera dina stressnivåer.

Balans / Styrka

Fokus ligger på att bygga upp styrkan i hela kroppen och förbättra balans, rörlighet och koordination. Vi använder gummiband med olika motstånd, beroende på hur mycket belastning Du vill ha, och matta för några övningar på golvet. Passet avslutas med stretch och avslappning.

Yoga

Yoga passar de allra flesta. Den gör kroppen stark och smidig, tränar det djupa yogiska andetaget och ger ett mer fokuserat och balanserat sinne. Varje pass innehåller intoning, uppvärmning, kriya, avslappning, meditation samt uttoning. 

Yinyoga
Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin, vila, och yang, aktivitet, i livet i stort ökar vårt välbefinnande på alla plan.

Rörlighet & Balans

Frigör spänningar i muskler och leder med hjälp av dans och musik. På detta pass aktiverar du kroppens biokemiska system genom spontana rörelser till musik.

Gymcirkel

På detta pass får du träffa en av våra instruktörer som guidar dig genom ett traditionellt styrketräningspass i gymmet. Vi gör en gemensam uppvärmning och går igenom 12 maskiner/övningar för hela kroppen. Träningen passar alla åldrar och nivåer!

Kontakta oss

Har du frågor, vill ha mer information eller vill boka en tid hos oss?
Kontakta oss i receptionen via mail eller telefon så hjälper vi dig så fort vi kan.

Adress

MåBra Hälsa Saltsjöbaden
Rösundavägen 2
133 36 Saltsjöbaden

Sociala medier
© MåBra Hälsa . Alla rättigheter reserverade.