Mediyoga(medicinsk Yoga) i Stockholm


Övningarna utförs sittandes eller liggandes på matta eller stol. Behandlingsformen passar både yngre och äldre patienter.

Mindfulness innebär sinnesnärvaro eller medveten närvaro. Med olika övningar tränar du upp din förmåga att vara i det som sker. Du lär dig att vara mer närvarande här och nu genom att använda dina sinnen fullt ut. Du lär dig att betrakta dig själv, det du upplever, utan att låta dina invanda tankar och känslor ha företräde före upplevelsen, och utan att dina tidigare erfarenheter per automatik bedömer det du upplever.

Du genomgår olika övningar som har som mål att du ska bli medveten om ditt eget medvetande. Genom att reflektera, acceptera samt släppa taget om det som inte är dig till gagn kan du skapa en bättre vardag samt ett bättre liv. All onödig energi som du tidigare slösat bort genom att ha obalans i kropp och själ kan du nu använda till något positivt.Vi integrerar mindfulness i vår MediYoga-grupp. Där använder vi oss av andningsövningar, meditation i vardagen och kroppskännedomsövningar i syfte att koppla ihop kropp och själ.
Medicinsk Yoga är en yogaform där instruktören är medicinskt utbildad.

Vem kan bli hjälpt av Medicinsk yoga?

Studier utförda på Danderyds sjukhus samt Karolinska har kommit fram till att patienter med olika hjärtproblem, stress, sömnproblem samt IBS kan bli hjälpta av behandlingen.
Inget remisskrav.
Frikort/Högkostnadsskydd gäller.
Besöket kostar 200 kr och är gratis för dig
under 18 år eller över 85 år.

Vårdavtal med Sll

MåBra Care har vårdavtal med Stockholms läns landsting och vi tar emot remisser för sjukgymnastik-, naprapat-, dietist-, arbetsterapeut- och kiropraktorbehandling. Det är inget krav på att ha remiss och det behövs inte remiss för att boka en tid.