Primärvårdsrehab

Inom MåBra Care arbetar sjukgymnast, dietist, kiropraktor, naprapat och arbetsterapeut. Patientavgift eller frikort gäller. Har du en remiss tar vi emot dessa från hela Stockholm, men du behöver ingen remiss för att boka tid hos oss.

Arbetsterapeut

Arbetsterapeutens mål är att utreda och hitta möjligheter att klara av aktiviteter i hemmet, på arbetsplatsen och på fritiden så självständigt som möjligt!

Arbetsterapeuten hjälper dig med
 • Hemrehabilitering efter sjukhusvistelse 
 • Hjälpmedel, bostadsanpassning, träning i hemmet   
 • Hjälpmedelsrådgivning
 • ADL-bedömning och träning att klara vardag och fritid
 • Ergonomisk rådgivning
 • Handrehab
  Bedömning och behandling av handskador/besvär
  - Nedsatt funktion i händerna som styrka och rörlighet
  - Domningar
  - Tennisarmbåge
  - Golfarmbåge
  - Karpaltunnelsyndrom
  - Artros i händer
  - Hjälp att prova ut handledsortoser
 • Paraffinbad - Handgrupper
  Paraffinbad innebär att man doppar ner händerna i ett bad med varmt, smält paraffin. Det lägger sig då ett tunt lager paraffin runt händerna, Därefter dras en vante över paraffinet för att hålla handen varm. Detta gör att lederna värms upp och man kan då utföra olika rörelser och övningar. Värmen ökar blodcirkulationen i händerna och kan verka smärtlindrande.

En arbetsterapeut arbetar med att rehabilitera och träna människor som på grund av olika skador, sjukdomar eller medfödda funktionsnedsättningar har en nedsatt förmåga att utföra dagliga aktiviteter.

Ingen remiss behövs för bokning av besök.

Har du frågor eller vill boka tid?

För mer information kontakta receptionen på hammarby@mabrahalsa.se. Bokning sker via telefon 08 544 992 93 eller Mina Vårdkontakter.

Dietist

Har du problem med övervikt eller undervikt? Har du magbesvär eller matallergi? 

Vår dietist på MåBra i Hammarby Sjöstad erbjuder rådgivning och behandling av kostrelaterade problem till barn, vuxna och seniorer. Vi arbetar med personer i alla åldrar.

En legitimerad dietist har en akademisk utbildning och klinisk träning. Dietisten är därför unikt kvalificerad vid behandling och förebyggande av kostrelaterade tillstånd.

Yrkeskompetensen hos en dietist utgör en syntes av kunskap i näringslära, näringsbehov, livsmedel, livsmedelsval, matlagning och måltidsordning i kontexten av hälsa och sjukdom. Det omfattar såväl psykologiska som fysiologiska faktorer.

Du behöver ingen remiss för att boka ett besök.

Dietisten hjälper dig med
 • Diabetes typ 2/ Förhöjt blodsocker
 • Övervikt / Fetma
 • Allergier / Intoleranser
 • Undervikt
 • Mag- och tarmsjukdomar
 • KOL
 • Höga blodfetter
 • Bristfällig eller ensidig kost
 • Förskrivelse av näringsdryck
Kostrelaterade sjukdomar

Idag kommer den största samlade effekten på hälsan från dålig kost. En kombination av 14 kostrelaterade riskfaktorer står bakom en femtedel av alla dödsfall i världen, genom sjukdomar som ischemisk hjärtsjukdom, stroke och diabetes.

Ditt besök hos vår dietist

Besöket inleds med en kostanamnes; ett samtal och genomgång av din nuvarande kosthållning och det du behöver hjälp med. Dietisten gör en kartläggning för att kunna göra en heltäckande nutritionsbedömning. Du får sedan konkreta kostråd utifrån din specifika situation.

Vår dietist sätter tillsammans med dig upp en målplan där ni konkretiserar det du vill uppnå och hur du ska gå tillväga.

Uppföljning och utvärdering sker efter 1-4 veckor.

I vår gruppverksamhet leder dietisten
 • Viktminskningsgrupp
 • IBS-skolan
Dietisten är även med i
 • Artrosskolan
Har du frågor eller vill boka tid?

För mer information var god kontakta receptionen på hammarby@mabrahalsa.se. Bokning sker via telefon 08 544 992 93 eller Mina Vårdkontakter.

Kiropraktor

En kiropraktor behandlar allt som hör till rörelseapparaten för kroppen – muskler, leder och nervsystem.

Kiropraktorn arbetar bland annat med:
- Triggerpunkter
- Medicinsk massage och stretching  som har stor effekt på smärta, inflammation och svullnad.

Kiropraktorn undersöker ryggradens leder och muskler manuellt med händerna. På så sätt klarläggs spänningar, ändrade rörelsemönster och eventuella skador.

Symtom kan vara akuta eller kroniska så som:
- Nackspärr
- Ryggskott
- Ischias
- Kontorsaxlar och axelbesvär
- Huvudvärk
- Smärta och stelhet i muskler och leder

Grundliga undersökningar

Vid första besöket tas en omfattande anamnes där du får berätta om ditt allmäntillstånd, eventuella tidigare problem och vilka besvär du söker för nu.

Därefter görs  en undersökning som innehåller kiropraktiska,
ortopediska och neurologiska tester som behövs för att ställa en korrekt diagnos. Den efterföljande behandlingen innehåller kiropraktiska justeringar, mobilisering samt mjukdelsbehandling.

Har du frågor eller vill boka tid?

För mer information var god kontakta receptionen på hammarby@mabrahalsa.se. Bokning sker via telefon 08 544 992 93 eller Mina Vårdkontakter.

Naprapat

Naprapati handlar om att ta tillvara på kroppens egna förmåga till läkning. Vi behandlar allt som hör till rörelseapparaten: Muskler, leder och nervsystemet som har stor effekt på smärta, inflammation och svullnad.

Naprapaten hjälper dig till exempel med
 • Nackspärr
 • Ryggskott
 • Ont i ryggen
 • Kontorsaxlar
 • Ischias
Har du frågor?

För mer information var god kontakta receptionen på hammarby@mabrahalsa.se. Bokning sker via telefon 08 544 992 93 eller Mina Vårdkontakter.

Sjukgymnast/Fysioterapeut

Har du ont i ryggen? Behöver du hjälp med rehabilitering? Behöver du hjälp i hemmet?

Individuell behandlingsplan

Vid första besöket genomförs en noggrann undersökning som ligger till grund för val av behandling. Behandlingen kan vara manuell på brits med till exempel mobiliseringar, manipuleringar, akupunktur och töjningar.

Med hjälp av MåBra XerSizes heltäckande träningsutbud, med bland annat ett fullt utrustat gym och varmvattenbassäng, använder vi vår gedigna erfarenhet av träningsrehabilitering.

Efter avslutad behandling kan din sjukgymnast förskriva ett 3 månaders XerSize-kort till självkostnadspris för fortsatt träning i vårt gym.

Bred kompetens

Fysioterapeuten undersöker noggrant både akuta och långvariga neuromuskuloskeletala smärtor och besvär från hela rörelseapparaten. Behandlingen anpassas individuellt utifrån bedömningen där patientens funktion och målsättning står i fokus för att uppnå bästa resultat

Fysioterapeuter/Sjukgymnaster behandlar alla typer av besvär, allt från idrottsskador till smärta, stress och graviditetsrelaterade besvär. Du kan även få hjälp med återgång till det vardagliga livet efter operation.

Våra sjukgymnaster hjälper dig med

 • Allehanda besvär med muskler, leder och skelett
 • Träning vid graviditetsbesvär och utprovning av stödbälten
 • XerSize-kort (vårt gymkort och träningskort) till självkostnadspris efter behandling
 • Hembesök vid behov

Frågor och svar

Vad gör en sjukgymnast?

En sjukgymnasts yrkesroll handlar om att undersöka, förebygga och behandla skador, smärtor och spänningar i muskler, leder och skelett. Våra sjukgymnaster arbetar med hälsa och beteendeförändringar och har olika redskap för olika besvär. Vårt mål är att förmå dig som patient att få kontakt med din kropp, förstå din kropps signaler och hitta nya vägar till bättre hälsa. På MåBra har våra sjukgymnaster fördjupad kunskap inom bland annat Ortopedisk Manuell Terapi (OMT), idrottsmedicin, McKenzie (MDT), smärta, psykosomatik och akupunktur.

Vilken hjälp får du av vår sjukgymnast?

Du får hjälp med dina besvär i muskler, leder och skelett. Efter en klinisk undersökning utformar vår sjukgymnast en individuell behandlingsplan för dig. Du får även ett träningskort till självkostnadspris efter behandling och vårt integrerade vårdkoncept kan vidare erbjuda ett träningsprogram specifikt anpassat för dina behov. Vi erbjuder också kostnadsfria hembesök vid behov.

Har du frågor eller vill boka tid?

För mer information kontakta receptionen på hammarby@mabrahalsa.se. Bokning sker via telefon 08 544 992 93 eller Mina Vårdkontakter.

Hemrehabilitering / Arbetsplatsbesök

Hemrehab

Om du behöver hjälp i hemmet kan vår sjukgymnast göra hembesök hos dig. Våra hembesök utförs av ett team: sjukgymnast, arbetsterapeut och dietist.

Du får hjälp med träning i att klara vardagen efter en skada eller vid sjukdom. Vår dietist erbjuder dig kostrådgivning vid behov och vi bedömer behov av hjälpmedel samt förskriver och provar ut hjälpmedel. Vi utför också fallprevention och bedömer behov av bostadsanpassningar i hemmet.

Alla hem- och bostadsanpassningar samt hjälpmedelsförskrivningar är kostnadsfria.

Arbetsplatsbesök

Arbetsplatsbesök utförs av arbetsterapeut eller sjukgymnast.
Du kan få hjälp med ergonomisk rådgivning och hjälpmedelsbedömning i ditt arbete.

Alla arbetsplatsbesök och hjälpmedelsförskrivningar är kostnadsfria.

Har du frågor eller vill boka ett hem- eller arbetsplatsbesök?

För mer information var god kontakta receptionen på hammarby@mabrahalsa.se. Bokning sker via telefon 08 544 992 93.

Vårdavtal med Sll

MåBra Care har vårdavtal med Stockholms läns landsting och vi tar emot patienter för sjukgymnastik-, naprapat-, dietist-, arbetsterapeut- och kiropraktorbehandling. Det är inget krav på att ha remiss för att besöka oss.

Kontakta oss

Önskar du boka en tid eller få svar på dina funderingar?
Kontakta oss i receptionen så hjälper vi dig så fort vi kan.

Adress

Hammarby Sjöstad
Virkesvägen 6
120 30 Stockholm

Öppettider

Mån - Tors: 08:00 -16:30
Fredag : 08:00 - 12:00


OBS! Öppettiderna är tillfälligt nedkortade.

Sociala medier
© MåBra Hälsa . Alla rättigheter reserverade.